Bosteels Bryggeri

Bosteels bryggeri

I mere end 200 år og gennem syv generationer, har det familieejede Bosteels siden 1791 brygget traditionelle ales af højeste kvalitet. Bryggeriet er placeret midt i byen Buggenhout, nord for Bruxelles på vejen mod Antverpen.

Bryggeriet har inden for de seneste år gennemgået en modernisering og udvidelse af kapaciteten, og kan nu følge med den stigende efterspørgsel som bryggeriet har oplevet over de seneste år. Bosteels Brewery brygger kun 3 forskellige øl som er særegent med hver sin stil, fremstilling og smag.

Pauwel KWAK
Pauwel Kwak bedre kendt som Kwak, er brygget af Bosteels Brewery siden 1980. En filtreret, ravfarvet amber ale med en alkoholstyrke på 8,4 %. Den er brygget på forskellige malttyper og tilsat kandis, inden der tilsættes frisk gær for eftergæring på flaske. Brygmesteren frembringer herved en flot, ravfarvet stærk ale med en maltet aroma. I munden opleves en fin, sødlig smag med god frugt af æbler, figner og vanilje samt en forførende malt- og karamelkarakter i afslutningen.

Kwak er kendt for sit karakteristiske glas, der er holdt oprejst i en træfod. Ifølge historien er glasset designet på Napoleons tid, af krovært Pauwel Kwak, til kuske som stoppede ved hans værtshus for at slukke tørsten inden den videre tur. Da kuskene ikke måtte forlade vognen og hestene, fik Pauwel Kwak fremstillet et glas som de kunne hænge på vognen. Så havde kusken altid øl ved hånden på den videre tur.

Nyd denne øl i det originale Pauwel Kwak glas eller i pokalformede vinglas. Kan nydes til lam, andebryst, laks, emmentaler, gorgonzola, ciabatabrød, bayonneskinke og mørk chokolade.

Tripel Karmeliet
Tripel Karmeliet er en elegant, blond, tripel ale som siden 1996 er brygget af Bosteels Bryggeri efter en original opskrift fra 1679, fra klosteret Carmelite i Dendermonde i Belgien. I 2008 vandt Tripel Karmeliet den prestigefyldte "Best Pale Ale World Award" og blev med ét, et stærkt efterspurgt mærke i Belgien og på eksportmarkederne.

I brygningen anvendes både hvede-, havre- og bygmalt samt styrianhumle af bedste kvalitet. Øllet filtreres og der tilsættes ny gær inden tapning hvorefter eftergæringen på flasken starter. Tripel Karmeliet har en gylden/bronzegylden farve med en flot, lys, cremet skumkrone. Bouquen er fyldig med god frugt. Fra hvedemalten opleves først frisk- og lethed i smagen som afløses af en fyldig, cremet og krydret smag frembragt af havre- og bygmalten samt humle. Her opleves der honning, citrus, vanilje og krydderier. Alt i alt en yderst elegant og superb tripel ale.

Nyd den i et originalt Tripel Karmeliet glas eller et pokalformet vinglas. Passer fortrinligt til fisk og orientalsk mad.

Deus Brut de Flandres
En helt eventyrlig og unik "Bière de Champagne," brygget af Bosteels Brewery med en alkoholstyrke på hele 11,5 %. Det tager et lille år fra start til slut, at brygge og lagre denne eventyrlige og specielle øl, inden den frigives til salg.

DeuS brygges først på traditionel vis i Belgien, med bryggeriets fine gær og udvalgte malt- og humlesorter. Efter lagring på tank fragtes øllet til Épernay Champagne-distriktet i Frankrig, hvorefter der tilsættes Champagnegær og sukker for horisontal eftergæring på flaske. Herefter bringes flaskerne til lagring i de kolde Champagnekældre i hele 9 måneder. Til sidst, inden afslutningen på lagringen, udføres traditionel "Remuage" hvor flaskerne dagligt roteres indtil bundfald og gærrester kan skydes ud (disgorgement) og ny "dosage" tilsættes. Lagringsprocessen kaldes også "Methode Champagnoise" og denne, med udvalgt Champagnegær og belgisk brygning, frembringer en helt unik mousserende drik med tætte, små bobler.

DeuS bør naturligvis serveres kold i afkølede champagneglas og er fremragende som aperitif eller til finere mad, som f.eks. retter med østers eller hummer.